Voor medewerkers

Vind je het leuk om mee te helpen met de VBC? Kijk op de website van de tentweek voor de vacatures die nog openstaan en schrijf je daar in.

Binnen de VBC bestaan een aantal teams die taken uitvoeren of voorbereidingen treffen.
Hieronder zie je uitleg wat de teams inhouden:

Aansturend team
Dit team bestaat uit een aantal personen uit de kerkelijke gemeente en nemen de organisatie op zich van de hele VBC. Zij zijn overkoepelend aanspreekpunt en zullen de ochtenden coördineren.

Publiciteitsteam
Dit team draagt zorg voor alle publiciteit o.a. raamposters, uitnodigingen, uitnodiging afscheidsavond, kleur/knutselwedstrijd,ed. (Enige computerervaring gewenst)

Vertelteam
Dit team is verantwoordelijk voor de bijbelverhalen en de boodschap die hierin zit. Zij vertellen het verhaal en de boodschap nauwkeurig. Dit wordt gedaan bij de kinderen van 4-10 jaar. De oudere kinderen van 10-12 jaar zullen dit jaar een andere invulling krijgen van het programma en zitten niet bij het bijbelverhaal.

Muziekteam
Dit team bespeelt een muziekinstrument en begeleid samen met andere muzikanten het zingen. Oefenen liederen n.a.v. het thema, oefenen met de muziekgroep, presentatie liederen op beamer/overheadprojector.

Decoratieteam
Dit team is verantwoordelijk voor de aankleding van de tent. Dit gaat i.s.m. het decoratieteam van de tentweek.

Createam
Er worden een aantal werkjes gemaakt door de kinderen. Dit team is verantwoordelijk voor het uitzoeken en voorbereiden van deze werkjes en zorgen dat alle materialen aanwezig zijn.

Activiteitenteam
Ook worden er activiteiten gedaan door kinderen. Deze activiteiten moeten worden voorbereid en uitgezet. Het team zorgt ervoor dat alles klaar staat.

Gastvrouwen/herenteam
Een warm welkom is essentieel en daarom is er een team aan gastvrouwen/gastheren. Dit team is verantwoordelijk voor ontvangst, inschrijvingen en consumpties.

Dagleiding/Podium
Vanuit het Aansturend Team zullen personen gevraagd worden om die dag de leiding te nemen op het podium, zodat alles orderlijk verloopt.

Sketchteam
Het sketschteam verzorgt de sketch n.a.v. het dagthema.

Groepsjuf / groepsmeester
Elk groepje kinderen heeft één of indien mogelijk twee vaste groepsjufs/meesters. Je zorgt voor een sfeer van veiligheid en gezelligheid. Je bent er helemaal voor de kinderen.

De Steenrots
Tijdens de ochtenden ben je zichtbaar aanwezig om de kinderen die dat nodig hebben rust te geven, extra aandacht, een gesprekje, met ze te bidden, of voor ze te bidden. je loopt rond of bent op de “steenrots”aanwezig.

Oppas
Je bezorgt de kinderen van de VBC-medewerkers van 0 t/m 3 jaar in (samen met andere oppassers) fijne, goed verzorgde ochtenden.

Techniekteam
Dit team is verantwoordelijk voor de techniek voorafgaand en tijdens de tentweek. Denk aan geluid, licht, maar ook aan website en vacatures.