De VBC

Wat is de VBC?

De vakantiebijbelclub (VBC) wordt 1 keer per jaar georganiseerd vanuit de Hervormde Gemeente Oud-Beijerland. Sinds enkele jaren is dat tijdens de tentweek die gehouden wordt op de IJsbaan in Oud-Beijerland.
3 ochtenden lang zijn alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar welkom. Je hoeft niet van een kerk te zijn om te mogen komen.Op die ochtenden zijn we gezellig samen waar we zingen, iets uit de Bijbel horen, spelen en  leuke dingen maken.

Wanneer is de VBC?

Ook dit jaar willen we weer graag met jullie Vakantie Bijbel club vieren. In de zomervakantie op mandagochtend, dinsdagochtend en woensdagochtend zijn jullie weer van harte welkom. Dit zijn de data maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus 2024.

Wat doen we op de VBC?

Ben je 4 tot en met 10 jaar? Dan gaan we dit doen:

Je bent elke ochtend v.a. 9.40 uur welkom op de IJsbaan. Nadat je jezelf hebt gemeld bij 1 van de inschrijftafels ga je de tent in, waar je bij je groepje aanschuift. 
Als alle kinderen binnen zijn gaan we met elkaar, rond 10 uur, zingen.
We zingen in de tent christelijke liedjes en psalmen. Ken je die niet? Dat is geen probleem! De liedjes worden herhaald, zodat je ze snel zelf ook kan meezingen.
Na het zingen gaat de juf of meester op het podium iets vertellen over de Bijbel en over de Here God. Ook wordt er dan gebeden. Daarna wordt er een verhaal verteld uit de Bijbel.
Na het Bijbelverhaal ga je iets moois maken of worden er spelletjes gedaan. Dit is elke ochtend weer anders.
Aan het eind van de ochtend verzamelen allemaal weer in de tent om met elkaar nog wat te liedjes te zingen en te bidden. Daarna ga je weer naar huis. Dat zal ongeveer rond 12 uur zijn.

Ben je 10 tot en met 12 jaar? Dan gaan we dit doen:

Je bent elke ochtend v.a. 9.40 uur welkom op de IJsbaan. Nadat je jezelf hebt gemeld bij 1 van de inschrijftafel ga je de tent in die achter de grote tent staat. Deze tent is er speciaal voor jullie!
Rond 10 uur zullen we met elkaar beginnen. Het programma zal elke ochtend anders zijn. De ene keer ga je een stukje uit de Bijbel lezen en daar over praten, maar een andere ochtend ga je juist alleen luisteren. Na het “serieuze’ gedeelte is er tijd voor ontspanning en ga je een activiteit doen. Welke dat zijn? Dat is uiteraard nog een verrassing.
Aan het eind van de ochtend verzamelen we weer in de kleinere tent. Daar sluiten we de ochtend af en kunnen jullie daarna naar huis.